De Beste Radios
Zijn alle radio's uitgerust met Bluetooth?

Zijn alle radio's uitgerust met Bluetooth?

Geplaatst door 27-12-2022 18:06 door Rianne Wesselink

Als je net als vele anderen een nieuwe radio koopt, vraag je je misschien af - zijn alle radio's uitgerust met Bluetooth?

Het antwoord is nee. Niet alle radio's zijn voorzien van Bluetooth technologie. Hoewel sommige modellen autoradio's en thuisbioscoopsystemen het als voorziening aanbieden, is het geen standaard voorziening. Toch zijn er veel radio's met ingebouwde Bluetooth, waardoor ze een ideale keuze zijn als je een apparaat zoekt dat verbinding kan maken met je smartphone, tablet of laptop om draadloos audio te streamen.

Waarom zouden sommige radio's dan geen Bluetooth hebben? De prijs van radio's met Bluetooth kan vaak hoger zijn, omdat de technologie de productiekosten verhoogt. Sommige radio's, zoals nieuwe autoradio's en thuisbioscoopsystemen, kunnen een add-on bieden in de vorm van een Bluetooth-ontvanger die in het apparaat wordt gestoken. Hierdoor kan de radio audio ontvangen van andere apparaten met Bluetooth zonder dat het hele apparaat vervangen hoeft te worden.

Met Bluetooth radio's kun je gemakkelijk audio van je smartphone, tablet of laptop aansluiten en streamen naar je radio, zonder dat je kabels nodig hebt. Dat betekent ook dat je toegang hebt tot streamingdiensten als Apple Music, Spotify en Pandora. Je kunt ook gesprekken aannemen met je telefoon zonder hem uit je zak of tas te halen.

Qua compatibiliteit kun je sommige radio's koppelen aan elk apparaat met Bluetooth, zoals een smartwatch, een koptelefoon of luidsprekers. Je moet echter controleren of je gekozen apparaat compatibel is voordat je erin investeert.

Uiteindelijk zijn niet alle radio's voorzien van Bluetooth, dus is het belangrijk om de specificaties zorgvuldig te controleren om er zeker van te zijn dat het het juiste apparaat voor je is. Apparaten met Bluetooth kunnen een geweldige manier zijn om de functionaliteit van je radio te vergroten en het luisteren naar je favoriete muziek te vergemakkelijken.